Урок в/н 02.06.2020р.

Тема:" Техніка подачі страв в "обніс", в"стіл", за допомогою приставного столу".



     У закладах ресторанного господарства поширені наступні способи обслуговування:


1. Французький спосіб обслуговування «в обніс» – цей вид обслуговування характерний для ресторанів високого класу. Для французького способу обслуговування необхідна ціла бригада о персоналу (крім метрдотеля), а гостей зустрічає старший офіціант, який приймає замовлення, консультує та дає поради відносно меню, може приймати участь в подаванні страв; крім того, обслуговуванням відвідувачів займається його помічник, сомельє і офіціант, який прибирає зі столів. 
     При такому обслуговуванні велике блюдо зі розкладеною їжею демонструється гостям.
  Потім вони самостійно або з допомогою офіціанта перекладають їжу у свою тарілку.



Способи подачі страв і закусок - Організація обслуговування у ...
Французский метод обслуживания - Реферат


2. Англійський спосіб обслуговування – передбачає обслуговування з приставного столу, на якому офіціант поділяє страви на порції і подає їх з правої сторони; якщо потрібна добавка, офіціант використовує чисту тарілку. При цьому міняється також столове приладдя. Закусочні тарілки за цього способу обслуговування при сервіруванні попередньо не ставляться.
    Продукти накладаються на тарілку, яка ставиться на столик з коліщатами. Столик підвозиться до столу, за яким сидить гість. Гість сам вибирає порцію й офіціант починає оформляти страву в нього на очах. 

  Цей спосіб подавання передбачає порціонування, до готування та приготування страв і коктейлів на очах гостя. Холодні закуски офіціант порціонує в закусочні тарілки гостей, перші страви розливає з супниці в глибокі тарілки, другі страви порціонує та гарнірує в столові тарілки, торти розрізає на порції і подає кожному гостеві на десертній тарілці. Всі страви кухня відпускає в багатопорційному посуді, прикрасивши їх. Офіціант, перш ніж приступити до порціонування, повинен показати приготовану страву гостям.
    Отже, офіціанти, які подають страви таким способом, повинні володіти навичками кухаря. При поданні складних страв для порціонування та доготування страви в зал виходить кухар у парадному костюмі, а в особливих випадках при поданні дорогих і вишуканих страв у зал виходить шеф-кухар.
Цей вид сервісу є значно трудомістким, рекомендується для обслуговування окремих столиків.

Методы подачи блюд: Английский, Французский, Европейская, Русский
Методы подачи блюд: Английский, Французский, Европейская, Русский
3. Російський спосіб обслуговування «в стіл» – розміщення замовлених страв (кілька порцій в одному посуді або однопорційному) на обідньому столі.
   Цей спосіб порівняно з попередніми передбачає елементи самообслуговування і розміщення красиво оформлених і приготовлених цілими страв на столі, а також національних страв, приготовлених у горщиках. Якщо гості замовили великий асортимент холодних страв, їх розміщують на столі у вазах, овальних і круглих порцелянових блюдах. В усі страви кладуть набори для розкладання: виделку–зубцями вниз, зверху ложку, ручки наборів звернені у бік гостей.


4. Європейський спосіб обслуговування – відрізняється від попередніх насамперед сервіровкою столу. Стіл сервірують столовими і закусочними наборами, пиріжковою тарілкою, полотняною серветкою, що кладеться перед гостем, склом, набором для спецій, квітами. Холодні закуски офіціант приносить заздалегідь, порціонованими на закусочні тарілки. Другі гарячі страви подають на підігрітих мілких столових тарілках, накритих спеціальними кришками клоше. Офіціант підходить до гостя справа, ставить перед ним тарілку з кришкою, піднімає її, перевертає і відносить на підсобний стіл. Другі страви подають європейським способом у невеликих залах, а також за відсутності підсобних столів.


Курси Адміністраторів ресторану » Навчальный центр "Курсор ...

Тарелки с крышкой: металлический клош на подставке для подачи ...


  У ресторанах «люкс» і «вищий клас» застосовують комбінований спосіб обслуговування, який передбачає використання російського, англійського, французького і європейського способів з урахуванням асортименту замовлених страв.


7.4. Способы подачи закусок и блюд
       



Дом. завдання : ознайомлення з матеріалом та законспектувати. Відпрацювати навички та прийомі при подачі страв. Скласти серветку.

Комментариев нет:

Отправить комментарий